Skogen dekker over 37 prosent av Norges landareal, og vi har i dag tre ganger så mye skog som for hundre år siden. I Norge er vi så heldige å ha mye skog som vi kan hente tømmer fra, men det har ikke alltid vært slik. For 100 år siden var situasjonen en ganske annen. Man hadde drevet rovhogst på skogen over lang tid uten å legge vekt på å få opp igjen ny skog etter hogst. Dette gjorde at skogen var glissen og uthogd. Heldigvis tok man grep og snudde i tide. Etter andre verdenskrig satte man i gang en storstilt skogplanting. Det er denne jobben vi ser resultatene av i dag.
I dag vokser skogen med nesten 25 millioner m3 i året. Samtidig hogges det rundt 13 millioner m3 hvert år, og det er mulig å øke hogsten med 15 prosent (til om lag 15 millioner m3) innenfor bærekraftige rammer. Slik kan vi bruke mer tømmer og biomasse, samtidig som vi fortsetter å bygge opp skogressursen og karbonlageret i skogen.
Norge driver i dag et av verdens mest bærekraftige skogbruk og skogen binder årlig om lag halvparten av Norges CO₂-utslipp. For hvert tre vi hogger, plantes ett nytt. I løpet av de siste årene har det i Norge årlig blitt satt ned omtrent 50 millioner skogplanter i jorda.